læreplaner

læreplaner i dagplejen

Henry sår blomster i vores tema om at så og spire :)

I 2004 blev det besluttet fra politisk side at der skulle arbejdes med læreplaner. Der er 6 temaområder:

#Barnets alsidige personlige udvikling

Barnet skal føle tryghed, tro på sig selv og andre. Det skal lære at vise føleleser og satte udtryg på dem. Barnet skal finde glæde ved at være sammen med andre og kunne aflæse hvad de har lyst til. Barnet skal lære koncentration og at være opmærksom.

#Sociale kompetencer

Barnet skal kunne knytte sig til en voksen og vise interresse for de andre børn. Barnet skal lære at vente på tur og deles om legetur. Barnet skal lære at være i en gruppe og at vi kan hjælpe hinanden med eks at få regnbukser på og sko.

#Sprog

Barnet skal styrkes i at kommunikere med andre verbalt og nonverbalt. Det skal udvikle/nuancere lyde, mimik og kropssprog samt få det sat sammen til ord.

#Krop og bevægelse

Barnet skal udvikle sig grov motorisk fra krybe, kravle til løbe, hobbe m.m og finmotorisk fra at mestre skeen til at pincetgrebet og at klippe/klistre.

 

#Naturen og naturfænomener

Barnet skal opleve glæden ved naturen og kunne kende forskel på de 4 årstider. Det skal lære at passe på vores natur og respektere den.

#Kulturelle udtryksformer og værdier

Barnet skal opleve årets traditioner som fødselsdag, påske, jul m.m. Der skal synges, spilles musik og barnet skal udfolde sig kunsterisk med forskellige materialer.

 

Da jeg i tiden som kommunal dagplejer har arbejdet med læreplanerne vil jeg også fortsætte med det som privat. Måden jeg dokumentere det på er ved at sætte billeder i barnets mappe understøttet af praksisfortællinger.

De 6 læreplanstemaer kommer vi også omkring i vores hverdag på mange forskellige måder. Børnene lærer at være gode kammerater og respektere hinanden, de lærer farver og former gennem deres tallerkner og krus og hvad vi ser i hverdagen. Der bliver sunget og læst hverdag, vi går ud i naturen stort set hverdag og gerne med en madpakke og vi følger de forskellige højtider med at klippe og klistre.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 20:47

Hej Jette

Får du måske en ledig plads omkring april/maj 2016?

Mvh

Trine

...
10.11 | 07:47
Legestue har modtaget 1
09.11 | 20:09
Velkommen har modtaget 11
11.02 | 17:00
kosten har modtaget 3
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE